Menu Close

Redukcija vode – Apel potrošačima

Apeliramo na cijenjene potrošače pitke vode na distributivnom području Vodovoda Imotske krajine da potrošnju vode svedu na minimum kako ne bi došlo do prekida u vodoopskrbi zbog nemogućnosti isporuke tolike količine vode.

Naime, u sklopu projekta „IZGRADNJA SUSTAVA ODVODNJE I PROČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA I VODOOPSKRBE AGLOMERACIJE IMOTSKI“ provodi se i rekonstrukcija Crpne stanice Opačac gdje je, između ostalog, predviđena zamjena postojećih pumpi unutar crpne stanice novima, većeg kapaciteta.

Kako bi osigurali neometano funkcioniranje vodoopskrbnog sustava, a ujedno i provodili radove već duže vremena se radi sa pola kapaciteta.

Obzirom da smo u vremenu kada je potrošnja vode veća, a sustav je na pola kapaciteta nalazimo se u situaciji da zbog povećane potrošnje apeliramo na potrošače na redukciju vode.

Također, tijekom sljedećeg tjedna, od ponedjeljka 24.6.2024. do petka 28.6.2024., planiraju se provoditi opsežni radovi u sklopu Crpne stanice Opačac, odnosno spajanje novih pumpi u sustav zbog čega bi moglo doći do privremenih prekida u opskrbi vodom.

Kako do nestanka ne bi došlo te bi radovi prošli što „bezbolnije“ još jednom molimo potrošače da u navedenom periodu racionalno postupaju s vodom.

U slučaju dužih prekida bit će osigurane cisterne s pitkom vodom, a o lokaciji same cisterne ćete biti obaviješteni na vrijeme putem naših stranica.

Ukoliko bude promjena u vremenu radova pravovremeno ćemo Vas obavijestiti.

Molimo potrošače za razumijevanje i strpljenje te još jednom pozivamo sve na suradnju.