Prema najnovijim rezultatima analize vode iz vodoopskrbnog sustava Vodovoda Imotske krajine, vrijednosti za parametar „mutnoća vode“, izmjerene dana 24.12.2019., su unutar maksimalno dopuštenih koncentracija te se mjera prokuhavanja vode ukida.

U Imotskom, 24.12.2019. godine

VODOVOD IMOTSKE KRAJINE D.O.O.

Ovim putem želimo obavijestiti potrošače da je dana 23.12.2019., uslijed većih oborina i jakog vjetra, na izvoru Opačac došlo do zamućenja vode i samim time povećanja parametra ''mutnoća vode'' iznad dopuštenih vrijednosti. Rezultati analize ostalih parametara su unutar dopuštenih granica.

Za očekivati je da će u dogledno vrijeme doći do povećanja mutnoće i u vodi koja se koristi iz slavine i to nakon što se isprazne postojeće zalihe vode u vodospremama stoga se iz preventivnih razloga preporuča prokuhavanje vode za piće prije upotrebe do daljnjega.

VODOVOD IMOTSKE KRAJINE

U Imotskom, 23.12.2019. godine

Obaviještavaju se potrošači vode na području Općine Proložac te naselja Lug i  Šumet, da će zbog neophodne rekonstrukcije vodovodne mreže ostati bez isporuke pitke vode dana 06. 12. 2019. god. (petak) u vremenu od 14 do 18 sati.
Molimo potrošače da osiguraju zalihe vode za potrebe kućanstva. Također molimo da se ne koriste uređaji za čiji rad je potrebna voda u količini i pritisku iz javne vodovodne mreže. Upozoravaju se potrošači da nakon ponovnog puštanja vode može doći do zamućenja dok se ne uspostave normalni uvjeti rada. U tom slučaju se preporučuje ispustiti dio zamućene vode prije korištenja radi zaštite uređaja i aparata. Također napominjemo da se radi o sanitarno ispravnoj vodi.

Slijedom navedenog, molimo cijenjene korisnike za razumjevanje.

Vodovod Imotske krajine d.o.o.

Prema najnovijim rezultatima analize vode iz vodoopskrbnog sustava Vodovoda Imotske krajine, vrijednosti za parametar „mutnoća vode“ su unutar granica te se ukida mjera prokuhavanja vode.

U Imotskom, 26.11.2019. godine

VODOVOD IMOTSKE KRAJINE D.O.O.